Casambi - De meest robuuste en toekomstbestendige oplossing voor domotica aansturing in huis of op kantoor

Casambi, opgericht in 2011, is één van de marktleiders op het gebied van smart lighting. Casambi-technologie kan worden geïntegreerd in armaturen, LED-drivers en zelfs met de LED-modules, waardoor een optimale oplossing ontstaat in termen van installatiegemak en functionaliteit met minimale extra hardware en implementatiekosten.

Het is geen geheim meer dat onze woningen steeds slimmer worden door middel van de technologische ontwikkelingen. Steeds meer van onze (huishoudelijke) apparaten zijn op elkaar aangesloten door Wifi of bluetooth. Een onderdeel hiervan is Smart Lighting. Hiermee kun je continu de sfeer en type verlichting aanpassen naar de gewenste situatie. Als voorbeeld nemen we de keuken. Wanneer je eten bereid wil je helder licht zodat je goed zicht hebt op je handen maar zodra je aan tafel gaat voor het diner is sfeerverlichting gewenst. Met Casambi regel je dit in een handomdraai.

Casambi Overzicht

Wat is Casambi

Casambi is dé slimme oplossing voor in huis of kantoor. Alle lichtarmaturen, en eventuele overige domotica, worden aangesloten op het draadloze besturingssysteem door middel van de Casambi hardware (controllers, sensoren en schakelaars). Met deze Casambi technologie koppel je simpel alle elementen aan elkaar en bedien je dit alles met gebruiksvriendelijke app.

Het draadloze besturingssysteem van Casambi werkt niet op WiFi maar via Bluetooth. En door de slimme Casambi drivers ontstaat er een Mesh netwerk welke krachtig, stabiel en betrouwbaar is, betrouwbaarder dan WiFi. Met deze technologie ben je in staat om later verder uit te bouwen omdat de drivers automatisch met elkaar verbinden.

Casambi beliefs that smartphones and wireless technologies can fundamentally change the way we interface with everyday objects around us.

Casambi

Hoe gebruik je Casambi

Na de montage van alle hardware installeren we de gebruiksvriendelijke app op de mobiel en/of tablet zodat het Casambi systeem klaar is voor gebruik. Via de app, en wandschakelaars, stel je eenvoudig per ruimte de gewenste scenes in.

Voordelen Casambi

  • Bepaal gemakkelijk de lichtsfeer van de ruimte
  • Stel timers in voor automatische verlichting
  • Bedien gemakkelijk vanaf de bank de zonwering of rolluiken
  • Geen internetverbinding nodig
  • Eenvoudige installatie
  • Gemakkelijk te combineren met bestaande apparatuur

Waarom kiezen voor Casambi

De technologie van het Casambi systeem is zeer krachtig, stabiel en betrouwbaar. Het is eenvoudig te installeren bij bestaande en nieuwe armaturen en kostentechnisch zeer interessant. En met de zeer eenvoudig te gebruiken app is Casambi voor iedereen een geschikte oplossing.

Alarm

Binnen het Casambi protocol is het mogelijk om elektronische beveiliging te koppelen aan het netwerk. Dit houdt in dat wanneer het alarm aan gaat er automatisch, tijdens vooraf ingestelde tijden, lichtscenes worden geactiveerd zodat uw huis bewoond lijkt bij afwezigheid.

Kantoor

Door makkelijk en snel te switchen tussen de diverse scenes kan kantoorverlichting aangepast worden om het concentratievermogen van medewerkers te stimuleren. Laat presentaties krachtiger overkomen door de juiste scene in de presentatieruimte of laat producten uitlichten in de showroom.

Inregelen en programmeren

Om optimaal gebruik te maken van het Casambi systeem programmeren, onze getrainde experts, het systeem volledig voor je in. Zo ben je ervan verzekerd dat het systeem werkend wordt opgeleverd en dat je direct kunt genieten van de juiste sferen.

Dealer Casambi Smart Lighting

Lichtstudio Lx is officieel dealer van Casambi Smart Lighting. Bij ons kun je terecht voor het slimmer maken van je woning en kantoor. Neem contact met ons op via onderstaand contactformulier en we bespreken graag vrijblijvend de mogelijkheden.