Lichtstudio Lx verzorgt decoratieve verlichting bij Bakker Piet

Bakker Piet een bakker en lunchroom in Elspeet, opgericht in 1938, en is door de jaren heen uitgegroeid tot een begrip in de regio. Bakker Piet levert aan particulier tot aan diverse inkooporganisaties en gerenommeerde namen in de horeca.

 

De vraag van Bakker Piet

Om een sfeervol interieur te creëren werd Cynthia van CIS Advies gevraagd als interieurarchitect.

CIS Advies heeft ons als lichtpartner uitgedaagd met de vraag; Welke decoratieve lampen kunnen toegepast worden om de uitstraling en sfeer te versterken? Daarbij moesten we rekening houden met een aantal wensen van Bakker Piet:

  • Duurzame materialen;
  • Verfraaiing van het interieur;
  • Nederlands design.

 

Impressie Bakker Piet

 

Het decoratieve lichtplan van Lichtstudio Lx

Allereerst hebben we samen met Cynthia de tekeningen en ideeën doorgenomen zodat we een goed beeld van het totale project kregen. Welke keuzes zijn er gemaakt, hoe ziet de indeling eruit en welke sfeer moet er worden neergezet.

Na deze brainstorm zijn we naar de tekentafel gegaan en hebben we een lichtplan uitgetekend en zijn we op zoek gegaan naar duurzame producten.

Dit lichtplan hebben we gepresenteerd, waarin we Cynthia en Bakker Piet hebben meegenomen in dit proces en waarom we welke keuzes gemaakt hebben. Na onze uitleg werd het voor Cynthia en Bakker Piet helder en inzichtelijk wat ons lichtplan bijdraagt aan de sfeer van de vernieuwde bakkerij en lunchroom.

We hebben gekozen om decoratieve lampen te gebruiken van het merk Think Paper. Waarom Think Paper? Think Paper, gevestigd in Zuid – Limburg, maakt absoluut unieke en duurzame design verlichting. Bijzonder aan de lampen is het feit dat de armaturen geheel zelfdragend zijn, waardoor er geen enkel frame aan te pas komt. Voor de collecties gebruikt Think Paper duurzame grondstoffen die uit verantwoord beheerde bossen komen. De verbindingen komen tot stand door middel van biologisch afbreekbare hechtingsmiddelen, dit maakt zowel de restproducten als het product zelf 100% recyclebaar! Iedere lamp wordt met de hand verlijmd en is voorzien van een label met Think Paper. De verlichtingsobjecten stralen een warme, intieme sfeer uit en zijn een perfecte toevoeging aan ieder interieur!

 

Uitvoering van de werkzaamheden

Door ons volledige en gedetailleerde advies hebben wij de opdracht gegund gekregen en zijn we aan de slag gegaan met de diverse modellen (Dandy, Kinky, Classy) van Think Paper. De combinaties en lengtes hebben we in ons eigen magazijn samengesteld en geassembleerd.

 

Bekijk hier de vernieuwde inrichting van Bakker Piet